Realisatie - Mi Casa

Exclusief wonen in New England-stijl

Met een recent gebouwde imposante villa in Het Zoute, de meest exclusieve buurt van het Belgische Knokke-Heist, laat Mi Casa duidelijk zien waar het bouwbedrijf toe in staat is.
En de vloeren? Die namen wij onder handen.

Over de architect | Mi Casa


Mi Casa bouwt karaktervolle, kwalitatieve woningen vervaardigd uit massieve houtbouw. De stijl van het bouwbedrijf varieert van landelijk tot modern, passend bij de wensen van de opdrachtgever. Mi Casa is echter vooral bekend vanwege de realisaties in de typische, authentieke en warme New England-stijl, waarbij hout, zowel in het in- als exterieur, de boventoon voert. Voor het bouwproces wordt gebruikgemaakt van gestapelde, gelamelleerde en massieve balken en draagbalken.
Met het oog op een volledige binnenafwerking en interieurinrichting heeft Mi Casa een eigen exclusieve meubellijn ontwikkeld, genaamd de Mi Casa Colección.
Het bouwwerk -en proces van Mi Casa onderscheiden zich onder meer door de lichtheid van de constructie, duurzaamheid en architecturale vrijheid.
 

 Keuken, eetkamer & living | Dineren met zicht op het zwembad


Binnen staat alles in het teken van wooncomfort. Om dit te realiseren werd gebruikgemaakt van luxematerialen -en afwerkingen.
Zo heeft de ruime en lichte zitruimte een monumentale openhaard, die werd opgemetseld met tegelpannen en voorzien van een omlijsting in blauwsteen. Via een brede doorgang komen we in de eetruimte en open keuken. De eetruimte heeft een spectaculair zicht op het terras en zwembad. Een haard met ingebouwde grill zorgt voor extra sfeer. De haard is verwerkt in een kastenwand van bleek eikenfineer, die eveneens een deur naar de berging en de bijkeuken bevat.

De open keuken, eveneens volledig door Mi Casa gerealiseerd, is optisch van de eetruimte gescheiden door een vitrinekast van staal en glas. De massieve werkbladen van het kookgedeelte en het keukeneiland, evenals de spatwand, werden uitgevoerd in calacatta d’oro marmer. De keukenkasten zijn gemaakt van bleek eikenfineer. Bijzonder is ook het zwarte AGA-fornuis. Om overal het typische New England-gevoel neer te zetten, werd in alle leefruimtes gekozen voor muren met horizontale planken.
 

Master bedroom & badkamer | Ontspannen op hoog niveau


De mastervleugel is ondergebracht op de eerste verdieping. Deze ruimte is open tot in de nok en rechtstreeks verbonden met een royale dressing, waarvoor geschilderde louvredeuren met kastelementen in eikenfineer werden gebruikt.
Vanuit de dressing is de master badkamer bereikbaar. De badkamer werd onder andere voorzien van een luxueus badkamermeubel met blad in calacatta d’oro, een ruime inloopdouche en een Japans toilet.


Ontspanningsruimte & gastenverblijf | Luxevleugel


Mi Casa creëerde nog een aparte vleugel in de woning die zich uitstrekt over de volledige diepte van het gebouw. Hier realiseerde Mi Casa onder andere een bar, sauna en mundroom. Het lijnenspel in het prachtige en alomtegenwoordige Zebranohout bepaalt de sfeer in de bar.
De ruimte boven de bar en de sauna werd omgevormd tot een studio, compleet met badkamer, kitchenette en slaaphoek. Die ruimte kan dienstdoen als conciërgewoning of als gastenverblijf.
 

Zwembad | Fonkelend onderloopzwembad


Ook de buitenruimte kreeg in het ontwerp van Mi Casa bijzonder veel aandacht. De tuin is voorzien van verschillende sfeervolle terrassen, uitgevoerd in 30 cm brede padoek planken.
Daarnaast is er een onderloopzwembad geplaatst van 9 bij 3,5 meter. In tegenstelling tot een infinity pool loopt het water hier niet over de rand, maar net onder de boordstenen. De hangende betonnen kuip werd samen met de kelder en de ondergrondse garage gerealiseerd. De kuip is bekleed met glasmozaïek en verfraaid met zilveren steentjes. Hierdoor heeft het zwembad een fonkelend sterreneffect. Het zwembad wordt afgedekt met een drijvend rolluik, die is voorzien van zonnecapterende lamellen. Het rolluik met bijhorende technieken zit verborgen onder een ingebouwd onderwaterterras. Dankzij de goed doordachte zuidelijke inplanting en de ligging dichtbij de eetplaats en het terras, kunnen de bewoners maximaal van het zwembad genieten.
 

Exterieur | Villa in harmonie met de omgeving


In Het Zoute gelden een aantal strikte stedenbouwkundige richtlijnen. Zo moet de uitstraling van een bouwwerk in overeenstemming zijn met de omgeving.
Vandaar dat Mi Casa bij het ontwerp van deze villa koos voor een moderne mix van de landelijke en de Normandische bouwstijl – de stijl waar de omgeving van Knokke- Heist om bekend staat. Dat is onder andere te zien aan de licht verspringende volumes, witgekaleide muren, gerecupereerde oranje tegelpannen en het houten buitenschrijnwerk met typische raamverdelingen. De villa werd gebouwd volgens het bewezen massieve houtbouwprocedé van Mi Casa, met gestapelde, massieve en gekruist gelamelleerde balken. In de leefruimte werden die constructiebalken zichtbaar gehouden en overschilderd. Wat zich onder de grond bevindt, is al even indrukwekkend: de woning is namelijk volledig onderkelderd. De kelder bestaat uit een ondergrondse parkeergarage voor acht auto’s en beschikt over een volwaardige personenlift die toegang geeft tot de bovengrondse vertrekken.

Tekst: Dana Otten | Fotografie: Jaro van Meerten
 

Stayhome

We zullen zomer 2020 hoogstwaarschijnlijk in eigen kot doorbrengen. Een staycation. Locatie: Playa Casa. Gelukkig zijn wij er om je even mee te nemen op een digitale reis. Doorheen prachtige, exotische landschappen van vloer- en wandtegels. Relax, neem je tablet of smartphone erbij, laat je wegzinken in je bad en vraag je gerust even af: Welke tegels kies ik best voor mijn badkamer? Wij vinden dé unieke vloer voor jou. Voor het leven. 

Lees meer